Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання-2021 під девізом «Книжки читай — успіху досягай»!



Естафету відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання цьогоріч прийняла одна із найбагатших за історико-культурною спадщиною областей – Чернігівщина. У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей сьогодні всі стали свідками того, що жодні кордони, пандемії, погодні умови та інші чинники не можуть стати на заваді дитячій книзі і читанню.


У Чернігові стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Свято було незвичайним і феєричним, гармонійно поєднавши дві дійсності — реальну і віртуальну. З екранів моніторів багатотисячну когорту юних читачів, бібліотекарів, письменників, усіх шанувальників книги вітали міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко та заступник міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк. Пряму трансляцію із Чернігова на фейсбук-сторінці Національної бібліотеки України для дітей могли переглянути усі охочі. У реальному часі і просторі на урочистості завітали справжні друзі та партнери бібліотеки — генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України, кандидат культурології Алла Гордієнко, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, начальниця відділу культурного розвитку та економічних питань Департаменту культи і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Ліна Артюхова, заступник начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Вікторія Котенко, редактор і ведуча програми «Праймвечір. Акценти» на Українському радіо «Чернігівська хвиля» ТРК «Суспільне Чернігів» Юлія Найда, приватний підприємець (ФОП «Лях») Володимир Волченко, місцеві письменники — Надія Галковська, Олена Конечна, Маргарита Бордонос, Василь Буденний. І звичайно ж найбільша гордість бібліотеки — юні читачі. Гостей і учасників свята вітали маленькі читайлики-першокласники, капела бандуристів «Натхнення» міської школи мистецтв (лауреати Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів), читачі-учні молодших класів ЗОШ № 35 поставили театралізовану сценку за творами Лесі Українки.


Алла Іванівна у привітальному слові коротко зупинилася на найкращих культурних традиціях Чернігівщини, гідно оцінила роботу Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, відзначила та нагородила партнерів, меценатів, кращих бібліотекарів, які вносять вагомий вклад у розвиток бібліотечної справи, популяризацію книги та читання.

Цікавим був і виступ директора бібліотеки — Тамари Клюй, яка презентувала бібліотеку, нові проєкти і програми, продукти і конкурси, спрямовані на залучення дітей до читання.


Присутні на святі у Чернігові поряд із усіма іншими обласними бібліотеками для дітей стали учасниками телемосту «Коло читання. Книга єднає країну», долучилися до Всеукраїнської акції онлайн-читання дитячих письменників «З книгою у майбутнє».

На заході були присутні журналісти місцевих ЗМІ, тому репортаж з місця події та інтерв’ю генерального директора НБУ для дітей можна буде переглянути на ТРК «Новий Чернігів». Роботу мережі бібліотек для дітей України та проблеми бібліотечної сфери висвітлила в інтерв’ю з Юлією Найдою для Українського радію «Чернігівська хвиля» ТРК «Суспільне Чернігів» генеральний директор НБУ для дітей Алла Гордієнко.


У Національній бібліотеці України для дітей із нагоди відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання — 2021 «Книга єднає країну» на платформі zoom відбувся телеміст «Коло читання. Книга єднає країну!» за участю тридцяти бібліотек для дітей, читачів, письменників та почесних гостей свята (загалом було рівно 100 учасників).

Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко онлайн привітала всіх учасників телемосту просто зі свята із Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, в якій проходило відкриття тижня читання «Книжки читай – успіху досягай!».

Почесними гостями святкового ефіру стали українська актриса, телеведуча та громадська активістка Римма Зюбіна, письменниця, українська поетеса Мар’яна Савка, а також спеціально для читачів записали святкові відеопривітання Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та його заступник Лариса Петасюк і відомий український співак, фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

Читачі Національної бібліотеки України для дітей та Херсонської обласної бібліотеки імені Дніпрової Чайки привітали усіх із відкриттям Тижня дитячого читання.

Події та активності першого дня Всеукраїнського тижня дитячого читання вкотре засвідчили істину, що дитячі бібліотеки були і є джерелом духовності й моральності в суспільстві, читання — найважливішим елементом культури, інструментом підвищення інтелектуального та духовного потенціалу дітей і молоді.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей