Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

З добром у серці…

Скільки визначних та пам’ятних дат ми обговорюємо щодня та вшановуємо багатьох відомих людей. Але є такі дати, які хоч і не пам’ятають усі навколо, але палкі читачі згадують із великою повагою. Адже ці події пов’язані з талановитими людьми, які завдяки своїм творам несуть у нашу буденність щось незвичайне, щось важливе для розвитку людства, моральні цінності, які є невід’ємною частиною виховного процесу кожного маленького читача. Тож ми не можемо не згадати людину з великої літери, дуже шановану та мудру письменницю, авторку численних творів для дітей та дорослих — Письменну Ларису Михайлівну. Саме у 2021 році виповнюється 50 років із часу виходу її повісті «Тисяча вікон і один журавель». Це особливе творіння, насамперед для самої авторки, адже у 1964 році за однойменну збірку, в яку увійшла ще й повість «Чарівник на тонких ніжках», письменниця нагороджена премією Лесі Українки.

Лариса Письменна, як і її твори, є втіленням доброти та щирості. Незважаючи на її важке життя та перешкоди, які траплялися на шляху до щасливого майбутнього, вона зрештою знайшла душевний спокій саме за допомогою роботи з дітьми, працюючи в дитячому садочку, а згодом у творчості для дітей — дитячому видавництві «Веселка». Адже лише ті люди, які своє життя пов’язують із малечею, розуміють їхній внутрішній світ, бажання та переконання, а головне — можуть донести у незвичайній та цікавій формі, на їхній мові, ті моральні цінності, які є найважливішими для кожного.

Саме через твір «Тисяча вікон і один журавель» пані Лариса намагалася донести діткам важливість добра в нашому житті. Оскільки головним героєм твору є першокласник Славик, який дивлячись на події, що відбуваються навколо нього, і намагаючись їх зрозуміти, бажає зробити так, щоб всі навколо були добрими та щасливими. А щоб це зробити, пропонує свої ліки від злості. Лариса Михайлівна нам розповідає про чисту та добру дитячу душу, яка хоче змінити світ на краще. І ці основні повчальні моменти є актуальними як 50 років тому, так і сьогодні. Ми повинні згадувати з великою повагою людину, яка створила літературу, актуальну і до сьогодні, та читати ці твори своїм діткам і внукам, щоб вона не загубилася на книжкових полицях, а навпаки — звучала в кожному домі.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей