Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Крилаті натхненники митців

           Щорічно 1 квітня вся планета відзначає Міжнародний день птахів. Саме цього дня у 1906 році була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Її мета – привернення уваги людства до проблем збереження пернатих.

           Птахи живуть на планеті понад 150 мільйонів років, немає на Землі такого куточка, де б їх не було. Природно, що їхній зовнішній вигляд є досить різноманітним і способи життя відрізняються.

           Людство здавна наділяло птахів незвичайними і надзвичайними якостями. Так сова стала символом мудрості, орел — уособленням мужності, сили. Завдяки безмежній людській фантазії з’явилися на світ образи Жар-птиці та Синього птаха.

           Не лише здатність птахів до польоту, але і їхній спів завжди викликали захоплення та замилування, а французький композитор ХХ століття Олів’є Мессіан навіть спеціально записував спів різних птахів, щоб використовувати ці записи для написання своїх творів — «Чорний дрізд», «Пробудження птахів», «Екзотичні птахи», а також «Каталог птахів».

           А відома сучасна художниця-ілюстраторка Ірена Панаріна створила унікальну абетку птахів. Ірена власноруч писала текст книги, паралельно створюючи з ниток образи пернатих друзів, обробляючи їх у програмі «Photoshop». ПтахАбетка — подорож у світ творчості та знань. Йдеться не лише про вивчення абетки, а й про знайомство з унікальними та рідкісними птахами України.

           У відділі мистецтв на вас чекає справжня насолода від знайомства з «ПтахАбеткою»! Книга є унікальною, адже, окрім неповторних птахів, на читача чекає цікавий зміст. До того ж, фахові консультації щодо опису птахів надавала відомий науковець, орнітологиня Наталія Атамась. Із такою підтримкою книга Ірени Панаріної може претендувати на більш серйозну назву — науково-популярне видання.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей