Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Злочин, якому нема прощення!»

           Згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН 1991 року 11 квітня в світі відзначається День визволення в’язнів фашистських концтаборів. Цю дату було встановлено в пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів найбільшого концентраційного табору Бухенвальд. Саме 11 квітня 1945 року за останнім в’язнем зачинилися ворота із сумно відомим надписом «Jedem das Seine» – «Кожному своє». За час існування концентраційного табору через нього пройшли понад 250 тисяч осіб і 56 тисяч загинули.

           Щоб дізнатися більше про ті страшні часи, рекомендуємо прочитати книгу ірландського письменника Джона Бойна «Хлопчик у смугастій піжамі». Ця зворушлива повість для юних і дорослих читачів написана у 2006 році. Перекладена понад 50 мовами, вона одразу облетіла увесь світ.

           Історія відбувається під час Другої світової війни, а показано її через сприйняття нічого не підозрюючого Бруно, восьмирічного сина коменданта концентраційного табору. Після переїзду він випадково знайомиться із єврейським хлопчиком Шмулем, який живе з іншого боку огорожі табору, і вони стають друзями. Чим закінчилася ця дивна дружба, і як дивно може повернутися життя, варто прочитати у книзі.

           У 2008 році режисер Марк Херман зняв однойменний фільм за мотивами роману, авторами сценарію стали Джон Бойн і Марк Херман.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей