Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

У пошуках злочинців

           15 квітня своє професійне свято відзначають українські працівники карного розшуку. Цього дня у 1919 році було створено відділення судово-кримінального розшуку і закріплено його правову базу.

           Саме на плечі цих фахівців покладається найважча робота із розкриття злочинів, встановлення і затримання небезпечних правопорушників, розшуку безвісті зниклих.

           Існує багато знаменитих «літературних сищиків». Це і загадковий Огюст Дюпен, геніальний Шерлок Холмс, неповторний Ніро Вульф, тонкий аналітик Мегре, блискучий Ераст Фандорін, всезнаючий отець Браун, чарівна міс Марпл, досвідчений Еркюль Пуаро та багато інших.

           Але читачі можуть самі спробувати себе у ролі детектива та перевірити логічне мислення й уважність за допомогою детективних історій німецьких письменників Ганса Юргена Пресса та Юліана Пресса.

           Ці захопливі книги, що надійшли завдяки Програмі поповнення фондів публічних бібліотек у 2020 році, написані для юних детективів, які мріють розплутати клубок загадкових подій та вивести на чисту воду лиходіїв.

           Кожен читач отримує можливість стати справжнім детективом і вести розслідування разом із героями цих захоплюючих пригод. На кожній сторінці потрібно вирішити головоломку – розшифрувати послання, знайти доказ, розшукати підозрюваного, зіставити факти і розгадати послідовність дій злочинців, за допомогою малюнків, ребусів, дрібних деталей, підказок і речових доказів схопити їх на гарячому!

           Автором детективних квестів є батько і син – Ганс Юрген і Юліан Пресс. Ганс Юрген – німецький ілюстратор і автор дитячих книг, більшість з яких містить історії та загадки, відповіді на які треба знайти в малюнках. Його книги перекладені понад 60 мовами. Вони відомі як у Німеччині, так і за кордоном.

           Цікаво, що Ганс Юрген Пресс вважається одним із винахідників віммельбухів – книжок-картинок, створених для розваги і тренування уваги та пам'яті одночасно.

           Юліан, як і його батько, вирішив писати для дітей і створювати власні детективні загадки і картинки-головоломки, а до цього він був волонтером у молодіжних виданнях та працював у журналах і рекламних агенціях.

           Письменник набув незвичайної популярності не тільки в Німеччині, а й по всьому світу. Його живі інтерактивні тексти мають попит у юних і дорослих сищиків-любителів.

           Тож приєднуйтеся до юних детективів та за допомогою книг тренуйте свою увагу та кмітливість.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей