Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Чудовисько, що приносить щастя

           Щоб привити дитині любов до книги, потрібно рекомендувати для читання такі твори, які принесуть їй задоволення, читаючи які вона почуватиметься щасливою, переживатиме яскраві емоції. Тому варто висловити велику вдячність тим письменникам, які створюють саме таку літературу, а головне — усвідомлюють, навіщо вони це роблять. Адже якщо дитина із захопленням читає книгу, то вона однозначно прихильна до тих думок, які там подані, навіть не зважаючи на те, чи задумувалася вона раніше про ці неважливі на перший погляд, але такі повчальні, життєві моменти. У цьому випадку автор твору може зробити велику справу — посіяти зернятко чогось важливого, доброго, правильного в душу дитини.

           Є багато письменників, які завойовують довіру та прихильність читачів саме такими творами: захоплюючими, веселими, життєвими. Тому хочемо згадати одного з найвідоміших дитячих письменників сучасності, який приваблює читачів не лише цікавими сюжетами, а й своїми незвичайними героями, які є абсолютною протилежністю сутності таких персонажів у іншій літературі чи кінематографі, це — Сашко Дерманський. Адже всі ми звикли бачити привидів чи чудовиськ страшними, бридкими, кровожерливими, а він показує те, що вони можуть бути добрими, щирими та навіть милими, а головне — можуть дружити зі звичайнісінькими людськими дітками. І саме один із таких героїв цьогоріч святкує своє 15-річчя — чудовисько Чу.

           Цього персонажа дуже хочеться виділити, адже він викликає велике захоплення абсолютно у всіх — і в дорослих, і в малят — уже багато років. Діти із задоволенням читають усі частини трилогії і часто запитують, чи є в бібліотеці ще хоча б одненька книжечка з пригодами Чу, бо він повністю захопив їхнє серце. А чим саме? Звісно, що неймовірною кількістю різних неперевершених пригод, таких, що аж пуп розв’язується від сміху, кумедних і водночас добрих. І надзвичайно важливим є те, що ці пригоди вчать дітей важливому: дружити, пробачати та вірити в дива.

           Улюблений усіма Чу, до речі, став популярним не лише на сторінках книги Сашка Дерманського, а й в українському кінематографі, адже в 2006 році за підтримки Держкіно України студія «Червоний Собака» створила анімаційний фільм «Чудове Чудовисько» за сюжетом однойменної повісті. Кінопроєкт став переможцем V конкурсного відбору Держкіно і це неабиякий успіх та популярність для нашого Чу, адже тепер ми можемо не тільки уявити їхні з Сонею пригоди, читаючи книгу, а й побачити все на власні очі.

           Тому щиро вітаємо Сашка Дерманського з 15-річчям від дня народження чудовиська Чу та сподіваємось, що популярність його творчості ніколи не згасне, а сюжети творів не втрачатимуть тієї доброти, щирості, людяності та життєвого гумору, який притягує читачів та завойовує їхню любов назавжди.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей