Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

День чорнобильської трагедії

           Тридцять п’ять років тому, 26 квітня 1986 року, сталася одна з найстрашніших трагедій в історії людства – вибух четвертого енергоблоку на Чорнобильській атомній електростанції. Жахлива аварія призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води й навколишнього середовища. На території України утворилася 30-кілометрова «зона відчуження», з якої терміново було переселено людей для врятування їхнього життя.

           Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Ліквідатори, ризикуючи своїм життям та здоров’ям, виконували свій обов’язок, щоб захистити людство від подальшого розповсюдження радіації. Якби тоді вогонь не зупинили, вибухнули б ще три енергоблоки. Дослідники стверджують, що в такому випадку у Київській, Житомирській, Чернігівській областях та на півдні Білорусі загинули б люди і тварини, а радіаційною і небезпечною для життя зоною стала б уся Європа.

           Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й трагічні події, імена простих людей, які виявили мужність та героїзм і ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу.

           Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Ми маємо робити все, аби така трагедія ніколи не повторилася. Більше про Чорнобильську аварію допоможуть дізнатися книги Катерини Міхаліциної «Реактори не вибухають», Олександра Есаулова «Мамо, а що це було?», Анатолія Андржевського «Чорнобильський пес Аксель».

           Зустріч з Олександром Есауловим, письменником, автором книги «Мамо, а що це було?» відбудеться 26 квітня о 14.30 на платформі Zoom за посиланням Zoom Meeting Library Children

           Ідентифікатор конференції: 871 204 2218
           Код доступу: 0000

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей