Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Довгий слід Чорнобильської трагедії

           Чорнобиль… Це слово стало символом горя і страждання, символом покинутих домівок.

           26 квітня минає 35 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

           Саме в цей день ми хочемо познайомити вас із книгою Катерини Міхаліциної «Квіти біля четвертого». Автор, на нашу думку, зробила добрий подарунок широкому колу читачів молодшого шкільного віку. Книга написана правдиво, просто, доступно для розуміння учнями початкових класів та багата на яскраві ілюстрації.

           Чи багато ми знаємо про Чорнобиль?

           Так, багато і різного. І все ж поява цієї книги відкриває сторінку про життя наших земляків, їхню роль у ліквідації наслідків однієї з найстрашніших катастроф XX століття. Розповідає про те, як Поліський край та його жителі взяли на себе біль Чорнобильської аварії. Незмінним залишається те, що практично всі, хто першими включилися в боротьбу з пожежею, дістали небезпечні для життя дози опромінення. Радіоактивного ураження зазнали майже 600 тис. осіб, насамперед ліквідатори катастрофи: пожежники, військові, фахівці, котрі гасили пожежу та споруджували захисний комплекс.

           Якби не подвиг простих людей, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.

           Низький уклін усім, хто боровся зі страшною бідою!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей