Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Казка, написана звуками

           Минає 130 років від дня народження видатного вітчизняного композитора Сергія Сергійовича Прокоф’єва. Його талант один з найяскравіших у світі музики, а його ім’я знаходиться на вершині списку найбільш виконуваних композиторів ХХ століття.

           Доля цього неперевершеного майстра тісно пов’язана з багатьма країнами світу, але родом він з України. Про це Сергій Сергійович ніколи не забував і завжди пишався. Народився майбутній композитор на Донеччині в селі Сонцівка (зараз Красне), саме тут знаходиться меморіальний музей С. Прокоф’єва.

           Прокоф’єв вражав своїх сучасників багатогранністю, надзвичайною зібраністю, цілеспрямованістю, а до написання музики ставився надзвичайно серйозно. Ще в ранньому дитинстві він твердо вирішив присвятити цьому своє життя: першу п’єсу склав у 5 років; у 9 – на його рахунку було вже чимало невеликих творів і цілих дві опери; з 13 – навчається майстерності в консерваторії у видатних музикантів свого часу.

           Великий композитор спробував себе у всіх музичних жанрах, він прагнув знайти нові форми, надаючи перевагу роботі за сюжетами з літературних творів. Із задоволенням створював музичні твори для маленьких музикантів, які добре знайомі й сучасним юним даруванням.

           Всього він написав понад 130 музичних робіт. Особлива, авангардна композиторська манера надавала його творам незабутності, а музика викликала масу суперечок. У наш час балети «Ромео і Джульєтта» та «Попелюшка», опера «Любов до трьох апельсинів» мають успіх на сценах кращих театрів світу, а симфонічна казка «Петрик і вовк», створена саме для дітей, вже 85 років поспіль звучить різними мовами світу.

           У відділі мистецтв є багато книжкових та аудіо видань, які більш детально познайомлять вас із постаттю видатного композитора, а переглянувши Випуск 6 від проєкту «Музоманія», ви зануритеся у незабутній світ музичних цікавинок від Сергія Прокоф’єва.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей