Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Бачити світ очима дитини

           Привити велику любов до книжки і бачити світ очима дитини – ці риси притаманні не кожному дитячому письменнику. Сучасна українська письменниця Зірка Мензатюк з легкістю створює чудові книжки для дітей різного віку і знаходить з ними спільну мову під час зустрічей. У неї рідкісний дар писати для дітей, і не менш дивовижне ім’я – Зірка. Маленька Зірка у дитинстві отримала товсту книжку поезій Лесі Українки, яка стала її найулюбленішою, бо це був подарунок рідного дідуся. Саме творчість української поетеси Лесі Українки надихнула її писати для дітей.

           «Казка – це зерно, яке завтра проросте», – впевнена Зірка Захарівна. Своєю творчістю вона намагається пробудити в душах читачів милосердя, добро, радість. Літературні твори цієї письменниці – добрі, повчальні, сповнені фантазії і реальності.

           У 2006 році «Видавництво Старого Лева» випустило у світ одразу три книжки письменниці: «Казочки – куцохвостики», «Київські казки» і «Таємниця козацької шаблі». Цього року вони святкують свій п’ятнадцятирічний ювілей. Ми щиро вітаємо авторку.

           Збірка казок «Казочки – куцохвостики»… «Чому куцохвостики?», – запитаєте ви. Тому що вони дуже коротенькі. До того ж, їх у збірці небагато — усього дванадцять. Це яскрава книжка з веселими казками, де багато пізнавальної інформації. У ній допитливі дітки знайдуть чимало цікавого: дізнаються, скільки барв у веселці, який із пальців найважливіший, як відшукати нотку, що загубилася, та ще багато корисної інформації.

           У другій збірці письменниці «Київські казки» головним героєм є місто Київ. Ця книжка написана не тільки для маленьких киян, а й для усіх українських дітей. Кожна дитина знайде тут цікавинки про київські дива. Для малечі розкриє свої обійми Софіївський Собор і Андріївський узвіз. Читаючи ці казочки, можна відчути тендітний аромат бузку у ботанічному саду, відпочити з друзями на Трухановому острові та весело відсвяткувати День Києва! Збірка «Київські казки» побачила світ як українською, так і англійською мовами.

           Зірці Мензатюк подобається подорожувати різними історичними місцями. Під час однієї з таких мандрівок і виник у неї задум написати пригодницьку повість «Таємниця козацької шаблі», з якої читачі дізнаються чимало цікавого про козацькі часи в Україні, про фортеці, замки, історичні заповідники. Мандруючи сторінками цієї книжки, ви дізнаєтеся, як головні герої вирушили на пошарпаному автомобільчику на пошуки втраченої шаблі – реліквії, і чим ця історія закінчиться.

           Книжки-ювіляри Зірки Мензатюк чекають на вас у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей