Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

І все, що я писав, мені боліло

           Цього року Україна відзначає 150 років від дня народження видатного українського письменника, новатора у літературі, майстра глибокої соціально-психологічної новели, засновника українського літературного експресіонізму, гуманіста і просвітителя Василя Семеновича Стефаника.

           Письменник у своїх творах тонко, лаконічно змалював нам піднесено-натхненний образ людської скорботи, висвітлював трагічну дійсність сільського життя звичайних людей, майстерно використовуючи жанр малої новели.

           Василь Стефаник був найближчим соратником Івана Франка, Михайла Коцюбинського, Лесі Українки, Ольги Кобилянської, товаришем і спільником у творчій та громадській діяльності Леся Мартовича і Марка Черемшини.

           Творчий доробок письменника складає п’ять збірок новел: «Синя книжечка» (1899) , «Камінний хрест» (1900), «Дорога» (1901), «Моє слово» (1905), «Земля» (1926), які були видані за життя письменника.

           Більше інформації про біографію та творчий шлях Василя Стефаника можна дізнатися з презентації.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей