Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

День вишиванки з малюком Котею

           Яскравою намистиною у низці травневих святкувань є для нас усіх День вишиванки. 15 років тому простий флешмоб чернівецьких студентів перетворився на могутній патріотичний рух серед українців усього світу. Як пояснюють самі організатори, мета свята – нагадати, що вишиванка є своєрідним унікальним кодом українського етносу із зашифрованими оберегами, символами та знаками. День вишиванки в Україні немає фіксованої дати. Цього року він припав на 20 травня.

           З цієї нагоди сьогодні у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку на театралізований діалог «День вишиванки з малюком Котею» завітали першокласники однієї із київських шкіл. Дуже багато цікавих фактів дізналися школярі про вишиванки, про те, на які свята їх одягають та про їхні характерні особливості у кожному регіоні. Дуже цікавими та змістовними для присутніх заходу були відеодобірки-інтерв’ю із засновницею свята Лесею Воронюк, мультфільм для дітей про традиції святкування цього дня, розповідь рівненської письменниці та майстрині Олени Медведєвої про власноруч вишиті нею книги – «Кобзар» Т.Г. Шевченка та драму-феєрію Лесі Українки «Лісова пісня». Також діти дізналися, хто був першим модником у вишиванці серед письменників та які світові зірки теж одягають українське національне вбрання. Цікава гра та вікторина стали для дітей апогеєм свята. За активну участь усі дітки отримали подарунок – закладку для книги із орнаментом красивого вишитого узору. Також особливу увагу бібліотекар звернула на виставку, на якій представлені книги про вишиванки та традиційні свята українського народу.

           Зараз Всеукраїнський день вишиванки відзначають не лише в Україні, а й ще в 70 країнах світу. Тож, бережімо наші одвічні традиції, щоб наша Україна жила довго та щасливо!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей