Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Вишиванка як доля

           Вже 15 років поспіль у третій четвер травня відзначають Всесвітній день вишиванки. У відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку 19 травня відбулося народознавче досьє «Вишиванка як доля», присвячене цій події.

           Семикласники з величезним задоволенням відповідали на запитання тематичної вікторини, демонструючи блискучі знання з літератури, історії, народознавства, києвознавства. А ще читали уривок із книги Лесі Воронюк «Українські супергерої», де йшлося про Душу українського народу, його оберіг – вишиванку.

           Оксана Віталіївна Константинівська, старший науковий співробітник Музею видатних діячів української культури, цікаво розповіла про столичний музей, познайомила присутніх із унікальним проєктом «Вишивка в одязі видатних українців» та презентувала книгу «Український народний орнамент Ольги Петрівни Косач». Читачі дізналися про колекції вишиванок великих українців – родин Косачів, Драгоманових, Франків, Рильських та інших. А ще почули цікаві факти про сорочку-чумачку, орнамент Полуботка, модні тенденції етноодягу, перший дитячий україномовний журнал та його видавця, яка перша ввела моду на вишиванки.

           Вдало доповнила зустріч книжкова виставка та тематична викладка літератури, на якій була зосереджена вся увага дітей.

           Тож засвідчуймо свою громадянську позицію, бо вишиванка єднає нас і мотивує шукати своє.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей