Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Екологічний майстер-клас та перегляд екокнижок іноземними мовами

           У Національній бібліотеці України для дітей відбувся майстер-клас із сортування сміття для учнів 5-тих класів однієї з київських шкіл. П’ятикласники дізналися про проблему сміттєзвалищ та незаконних полігонів, які негативно впливають на екосистеми лісів і полів.

           Майстер-клас, проведений у формі гри, показав, що не всі вміють розрізняти відходи на ті, які не перероблюються та ті, які можуть стати повторним ресурсом. Завдяки бесіді про проблему утилізації сміття діти усвідомили, що мають розвиватися у цьому напрямку задля збереження природи України.

           Аби читачі усвідомлено ставилися до ресурсів нашої планети у бібліотеці зібрано багато книжок на дану тематику. Зокрема, школярі переглянули виставку книжок фонду літератури іноземними мовами на екологічну тематику, а потім разом з бібліотекарем прочитали класику американської літератури, а саме “A Tree is Nice” Дженіс Мей та “The Giving Tree” Шела Сірверстейна. Ці книжки мають Медаль Кельдекотта – найповажнішу відзнаку дитячої літератури у США.

           Окрема увага була приділена книжці-медитації Джоанне Райдер “The Snail’s Spell”, яка вчить емпатії та свідомому ставленню до всього живого на планеті.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей