Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Мистецькі забави

           Другого дня мистецького тижня у літньому дворику читачі здійснили захоплюючу подорож до прекрасного світу мистецтва, дізналися багато нового та цікавого, змогли відчути себе справжніми дослідниками, народними умільцями і навіть майстрами пензля і фарби. Допомогла у цьому книга "Знайомство з мистецтвом для дітей" Г. Александера, з якою діти познайомилися під час гри «Мистецькі забави».

           Читачі мали відгадати і знайти за допомогою дешифратора сім сторінок книги – "Великий винахідник", "Давня каліграфія", "Бабах!", "Emoji art", "Національний колорит", "Dance hall", "Шахраї", захованих на семи різнокольорових пелюстках квітки. На зворотній стороні кожної пелюстки було послання читачам, з яким бібліотекар ділився лише за умови виконання його тематичних завдань – зібрати картину-пазл із зображеннями картин художників-експресіоністів, відгадати загадки про мистецтво та інше.

           За правильно виконане завдання учасники гри вчилися виражати власні емоції та відчуття, аби яскравіше відчути їх у картинах художників-експресіоністів. Тож ми «покривлялися». Потім трішки побешкетували – розбили справжнісіньку мистецьку бомбочку-хлопушку і знайшли серед усіх кубиків саме те зображення, яке відповідало певній сторінці книги – це натюрморт. Замислилися, які ж то серед митців є шахраї, і, знаходячи відмінності, намагалися відрізнити копію від оригіналу картини. Спробували уявити і намалювали, як зміниться світ через 20-50 років, як виглядатимусь засоби пересування, гаджети або навколишні краєвиди. Насамкінець послухали про мумії, що в єгипетських пірамідах, і намагалися створити найякіснішу мумію.

           Командна гра однозначно стала у нагоді нашим читачам, але ж здорову конкуренцію теж ніхто не відміняв. Усі отримали масу позитивних емоцій, було весело, цікаво, пізнавально та інформативно.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей