Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Майстерня АРТ-Кураж: пікселі Поля Сіньяка

           Що ви знаєте про творчість Поля Сіньяка і про стиль «пуантилізм»?

           Читачі Національної бібліотеки України для дітей, які черговий раз зустрілися в майстерні АРТ-Кураж у Літньому дворику, можуть розповісти докладно!

           Поль Сіньяк разом із Жоржем Сера є засновниками техніки пуантилізму. У перекладі назва напряму живопису означає «писати крапками». Художники вираховували, як потрібно писати картини – дрібними роздільними мазками чистих кольорів, які потім оптично зіллються на очах глядачів. Техніку нанесення зображення на полотно зараз порівнюють із пікселями на екранах комп'ютерних моніторів.

           Незвична техніка пуантилістів свого часу викликала неабиякий скепсис і нерозуміння з боку публіки. Критики вважали, що використання крапок для написання картин перетворює живопис на механічне та нудне заняття і вбиває творчість та індивідуальність.

           Але така думка неправильна!

           І це підтвердять читачі Національної бібліотеки України для дітей, які створили власні картини у стилі пуантилізму, надихнувшись творчістю Поля Сіньяка та його картиною «Маяк в Портрійо».

           В останню п’ятницю червня у Літньому дворику відбулося завершальне заняття в майстерні АРТ-Кураж, але ж яке воно було драйвове! Ми тимчасово робимо перерву у роботі майстерні, проте обіцяємо повернутися!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей