Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Велика подорож з кроликом Пітером»
(до 155-річчя від дня народження Беатрікс Поттер)

           Беатрікс Поттер (1866-1943) — англійська дитяча письменниця та ілюстраторка, авторка всесвітньо відомої казки про Кролика Пітера. Ця чудова оповідь витримала сотні перевидань, а герої мандрують з книжки у книжку такими, як вона їх намалювала вперше.

           Завзятий, сміливий, навіть дещо зухвалий кролик Пітер недарма став одним із улюблених казкових героїв в усьому світі. Втім поряд із ним казки Беатрікс Поттер населяють безліч інших, не менш цікавих персонажів.

           Серед представлених на книжковій виставці видань українською мовою є збірка «Кролик Петрик та інші історії», що містить 23 прижиттєво опублікованих книжки англійської письменниці і художниці. Цікавою особливістю видання є те, що імена персонажів казок Беатрікс Поттер максимально українізовані: так англійський кролик Пітер став українським Петриком, жабун Джеремі Фішер став Яремою Рибалком, качечка Дмайма Паделдак — Джемкою Калюжницею.

           Ці та інші персонажі казок Беатрікс Поттер вже давно стали улюбленими книжковими героями дітей. Рідкісна спостережливість і багата уява авторки дали їй змогу створити напрочуд вдало стилізовані й зворушливо олюднені образи звірят. І маленькі герої не завжди слухаються старших, часто-густо потрапляють у різні халепи — i все-таки щасливо з них виплутуються, часом вирушають у мандри і, безперечно, мудрішають, а деякі, переходячи з казки в казку, навіть дорослішають на наших очах і створюють власні родини.

           Під час огляду виставки усі бажаючі мають можливість ознайомитися з книгами і послухати цікаві історії про кролика Пітера та його друзів, а ще переглянути унікальне видання про життя і творчість дитячої письменниці «Беатрікс Поттер, 1866-1943: Художник та її світ» (Beatrix Potter, 1866-1943: The Artist and Her World) із фонду відділу рідкісних і цінних видань.

           Прикрашають виставку маленькі лялькові персонажі з історій англійської письменниці, а книжки-мініатюри, які дуже подобаються дітям, чудово її доповнюють.

           Протягом літнього періоду у Національній бібліотеці України для дітей функціонуватиме книжкова виставка, присвячена 155-річчю від дня народження англійської художниці-ілюстраторки, письменниці-казкарки Беатрікс Поттер.

           Творчість Беатрікс Поттер орієнтована на дітей різного віку і припаде до смаку навіть дорослим. Її твори користуються великою популярністю вже понад ста років. Створені автором казки та оповідання перекладені багатьма мовами і продаються у різних країнах світу.

           Прочитати книги Беатрікс Поттер варто, аби познайомити дитину з нетлінною класикою дитячої літератури, а взяти їх ви можете у відділі документів іноземними мовами (мовою оригіналу) та у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку (українською мовою).

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей