Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Родинне свято у бібліотеці

           Родина – найдорожчий скарб для кожної людини. Спочатку це родина, де вона народжується і зростає, а потім – яку створює сама, і де вже народжуються її власні діти. Український День родини – досить молоде свято, його почали відзначати лише з 2012 року. Але яке воно важливе для кожного з нас. Адже ніколи не буде зайвим поговорити про родинні цінності.

           8 липня малята та їхні батьки завітали в бібліотеку відсвяткувати День родини. Дехто привів на захід братиків і сестричок, бабусь та дідусів. На гостей чекали веселі танці з мильними бульбашками, читання книг, виготовлення листівок «Мальовнича Україна» для військовослужбовців ООС, літературний театр, сімейні ігри, мистецькі розваги та багато інших бібліотечних веселощів.

           Відвідувачі Літературного Дворика разом із клоунесою Ромашкою проводили безпечні читання, які в простій та веселій формі пояснювали малюкам, як уникнути потенційної небезпеки й правильно поводитися з незнайомцями. У цьому також допомагала книга Марії Куделі «Незнайомці, або Як уникнути халепи».

           У родинному колі діти спробували себе у ролі акторів, розігруючи уявні ситуації про правильне поводження з незнайомцями (на вулиці, у школі, вдома). Квест-розшук «небезпечного» слова також розважив читачів! А гра-естафета дала змогу закріпити знання щодо безпечної поведінки з незнайомцями.

           Відділ документів іноземними мовами підготував інтерактивне читання книги «Я не твоя мама» канадської авторки Маріанни Дюбюк. Герої її книги ожили в 3D-театрі, який бібліотекарі створили власноруч. Юні відвідувачі із задоволенням слухали зворушливу історію про дружбу волохатика Піу та білки Отто та в захваті спостерігали за театральним дійством.

           У відділі мистецтв у цей день гості долучилися до музичних слуханок, а також склали мистецький пазл та самостійно підібрали собі книжки і журнали у незвичний спосіб. Наша книжкова виставка «Мистецька скарбниця для усієї родини» пропонувала це зробити за допомогою… зростоміра.

           Увесь святковий день гості мали змогу проводити інтерактивні сімейні турніри, використовуючи різноманітні настільні ігри, серед яких були і світові бестселери – «Аліас», «DIXIT», «Дженга» та ін.

           У літературному родинному батлі діти перевіряли свої знання з літератури. Вони витягували запитання з уривком твору та відшукували книгу, з якої взято цей уривок. Усі книги було представлено на виставці. Їх можна було гортати, відшукуючи відповіді.

           Маленькі читачі, які тільки починають знайомитися з великим світом літератури, мали змогу спробувати себе в інтерактивній грі «Найрозумніший», де зібрано питання з різних галузей знань.

           День родини у бібліотеці був неймовірно світлим і радісним не тільки для дітей, а й для їхніх батьків.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей