Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Це – наше і це – твоє!

           Україна… молода незалежна держава, історія якої сягає сивої давнини. Позаду залишився тернистий шлях боротьби за незалежність. Перед світом постала держава з давньою історією, оригінальною духовною культурою, працьовитим народом. Тут наші давні корені, тут наша земля, яка дала нам горде ім ’я – українці.

           Цінності та любов до Батьківщини варто закладати змалечку. У цій справі батькам можуть допомогти, звісно ж, книги, яких у відділі обслуговування для дітей дошкільного та молодшого віку є вдосталь. Саме тому, з нагоди 30-річчя з Дня Незалежності України, ми запросили дошкільників одного із ЗДО, щоб показати їм чудову книжкову виставку та ознайомити із книгами, які розкажуть наймолодшим читачам про Україну та її історію, про найбільші здобутки та досягнення українців. Також діти послухали легенду про виникнення української землі. Дуже зацікавила малечу серія патріотичних мультфільмів «Це — наше, і це — твоє» власного виробництва українського дитячого телеканалу «Плюсплюс». Вони дізнались про досягнення України, якими можна пишатися: найдовшу у світі українську гіпсову печеру, найбільші запаси солі в Європі, найродючіші ґрунти, заповідник «Асканія-Нова», український літак «Мрія», трембіту та гопак. Цікавим є той факт, що за цими мультфільмами створена яскрава 3D-книжка від генерального продюсера телеканалу «Плюсплюс» Іванни Найди, що відкриває дітям захоплюючі факти про Україну. Із великим інтересом маленькі читачі ознайомились у фоє бібліотеки із неймовірними малюнками, вишивками, аплікаціями дітей із усієї України, які були представлені на Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Незалежна і єдина – моя Україна!». Наші читачі теж мали змогу покреативити під час майстер-класу «Зроби Україну квітучою» та прикрасили макет України власноруч виготовленими квітами.

           Шануймо свою країну і себе, бережіть гідність, і шановані будемо іншими!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей