Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Навіть монстри чистять зуби!

           17 серпня у Літньому дворику нашої бібліотеки було трошки жахливо і зовсім не страшно, дуже цікаво і навіть повчально! Сьогодні відбулася театралізована прем’єра цікавої та захоплюючої книги Джессіки Мартінелло «Навіть монстри чистять зуби!». На захід спеціально завітав лікар-стоматолог Максим Олегович Глущенко, аби розказати нашим маленьким читачам, як правильно доглядати за порожниною рота.

           Тобі колись випадало зустрітися з монстром? …Усі затамували подих, коли у ванній щось заворушилося й зашаруділо. Та, коли побачили переляканого неймовірно милого монстрика з ванної кімнати, вдягненого у жовтий захисний комбінезон, мимоволі всміхнулися. Монстрик всього лише хотів почистити зубки. Як виявилося, у нього їх аж двісті! Він розповів діткам, що чистити зубки дуже важливо, навіть найстрахітливіші з найжахливіших чистять зуби два рази на день: Кошмарище з-під ліжка чистить свої чутливі зуби спеціальною м’якенькою щіткою; лох-несському чудовиську допомагає у цьому цілий загін маленьких хоробрих гномів, а Монстр-із-Підвалу має лише один зуб і чистить його вранці і ввечері аж цілих дві хвилини. Якщо ж не чистити зуби, рано чи пізно зустрінешся зі справжнім страшидлою – крихіткою КАРІЄСОМ, який живе в зубах!

           Маленьким глядачам дуже хотілося дізнатися, як же правильно доглядати за їхніми зубками. Про це їм розказав справжній лікар-стоматолог, який виявився зовсім не страшним, а дуже приємним молодим чоловіком. Максим Олегович розповів діткам, скільки часу потрібно чистити зуби та скільки зубної пасти достатньо, аби зубки були чистими. А щоб ніколи не зустрітися з КАРІЄСОМ, він порадив дотримуватися простих правил:

           • Чисти зуби вранці і ввечері;
           • У жодному разі не забувай про зубну пасту;
           • Їж молочні продукти, щоб зміцнити зуби;
           • Щодня давай їм трохи роботи: хрумти фруктами та сирими овочами;
           • ГОЛОВНЕ – менше цукру та цукерок! Насамкінець дітки із квасолинки виростили зубки, а монстрику із ванної кімнати стоматолог подарував запасну щелепу, про всяк випадок ;)!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей