Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Дивовижні нитки

           У серпні у літньому дворику проходили заняття творчої майстерні «Дивовижні нитки». Діти разом із бібліотекарями створювали особливі й неповторні прикраси у техніці макраме, або вузликового плетіння. Це декоративно-прикладне мистецтво прийшло до нас зі Сходу, де було відоме ще з давніх-давен.

           Люди почали зав’язувати вузлики, як тільки з’явилось із чого — тонкі смужки шкіри, волокна рослин чи молоді гнучкі ліани. Протягом тисячоліть це плетіння використовувалося для виготовлення одягу, добування їжі, навіть вузликове письмо існувало.

           Тож у літньому дворику ми вирішили дізнатися більше про макраме та власноруч виготовити прикраси – брелки-підвіски і браслети. Вузликове мистецтво має велику перевагу – гнучкість. Достатньо знати принципи в’язання та декілька розповсюджених прийомів плетіння – і можна вільно імпровізувати, що із задоволенням і робили наші читачі.

           Майстерня працювала щосереди, учасники бібліотечної літньої програми кожного заняття навчалися створювати нову прикрасу.

           Сподіваємося, ці вироби будуть нагадувати дітям про нашу бібліотеку та спонукати знову й знову йти сюди за новими книгами, враженнями та вміннями.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей