Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Літні зустрічі для малюків у «Академії Чомусиків»

           Кожного року бібліотечними психологами готується спеціальна літня програма для найменших читачів (1,5+). У цьому літньому сезоні заняття проходили два рази на тиждень без попереднього запису. Тривалість заняття — 1 година. Програма «Академії Чомусиків» складалась із трьох блоків за різною тематикою.

           Тематика першого місяця — «Квітничок». Психологи з дітьми та батьками посадили невеличкий городик. Також кожна дитина мала змогу посадити своє власне насіння квасолі, за яким вона спостерігала та піклувалася усе літо. У липні малеча пізнавала тваринний та рослинний світи. За допомогою ігор-імітацій малюки навчалися зображувати живу та неживу природу. Завдяки читанню віршиків, казок та загадок про навколишній світ у дітей формувався інтерес та любов до природи.

           У липні дворик був на «Хвильці здоров’я». Робилась ранкова психогімнастика, що сприяло розвитку емоційного інтелекту. Дітям розповідалося про будову тіла та догляд за ним. На кожному занятті використовувались ігри на розвиток логічного мислення, уяви. Малечі читали казочки на формування доброзичливості. Cформувався ритуал на заняттях, де хлопчики та дівчатка розповідали, що вони доброго та корисного зробили за тиждень — це сприяло підняттю самооцінки.

           Тематика серпня — «Про безпеку пустунам». Дошкільникам розповідали, показували різні зображення, як безпечно проводити час удома та на вулиці. На заняттях проводились різні вправи та завдання на розвиток логічного мислення, пам'яті. Продовжувалося формування у дітей дбайливого ставлення до свого здоров’я.

           Також у серпні психологічною службою за участю ДПП був проведений тренінг «Інтернет «за» та «проти». Діти та батьки мали змогу поставити різні запитання представниці патрульної поліції, та з’ясувати, як безпечно користуватися інтернетом.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей