Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Мандруємо із Нільсом!

           Перелік підручників, за якими навчалися шведські діти, перестав задовольняти шкільне управління. У ньому не вистачало книжки, під час прочитання якої учні дізнавалися б щось нове й актуальне про свою країну. Сельма Лаґерлеф із радістю взялася за завдання, щоб виправити цю ситуацію, адже перед тим, як жінка стала заробляти собі на життя письменництвом, вона й сама працювала вчителькою. Книжка «Чудесна мандрівка Нільса з дикими гусьми» задумувалася як захопливий посібник із географії Швеції для учнів початкової школи. Майстерно переплітаючи казку із реальністю, фольклорні сюжети із авторською вигадкою, Сельма Лаґерлеф створила шедевр, яким уже 115 років зачитуються діти й дорослі не лише у Швеції, а й у всьому світі. А у світлі сучасних екологічних проблем ця історія стає як ніколи актуальною.

           Ця чарівна історія про те, як хлопчик посміявся над лісовим гномом, а той перетворив його на маленького чоловічка. Разом із домашнім гусаком Мартіном Нільс приєднується до зграї диких гусей і вирушає з ними у захоплюючу подорож до Лапландії. Він відвідує всі куточки Швеції, переживає різні пригоди і дізнається багато нового з географії, історії і культури кожної провінції своєї батьківщини. Але Нільс хоче повернутися додому... З невихованого та лінивого, що ним Нільс був на початку, під час своїх пригод він перетворюється на чемного та люб’язного.

           У шведському місті Карлскруні відкрито пам'ятник Нільсу, який сходить зі сторінок розкритої книги.

           До речі, Сельма Лаґерлеф стала першою жінкою, яка 1909 року отримала Нобелевську премію з літератури.

           Вирушайте в подорож разом із Нільсом, а для цього потрібно зовсім небагато – завітати у відділ обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку та взяти цю пригодницьку книжку!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей