Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Якби повітря розмовляло…

           Щорічно 7 вересня у світі відзначається Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба. В ООН наголошують — щороку від забруднення повітря помирає 7 мільйонів людей. Брудне повітря викликає респіраторні, інфекційні й серцеві захворювання, інсульт та рак легенів. Недаремно забруднення повітря називають «невидимим вбивцею» – це те, що вбиває поступово. Воно щогодини забирає життя 800 людей.

           14 вересня у читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку для третьокласників однієї із київських шкіл було проведено екобарометр «Якби повітря розмовляло…», присвячений саме темі збереження чистого повітря. Бібліотекар розповіла школярам багато фактів про властивості кисню, стихію повітря та про важливість потреби в здоровому повітрі для всіх, адже воно впливає на зміну клімату, здоров'я людини і планети. Також вона показала виставку із книгами екологічного спрямування, в яких можна знайти цікаву інформацію даної тематики. Діти переглянули відеодобірку про екологічну загрозу нашій планеті, якщо ми і надалі забруднюватимемо повітря. Насамкінець пограли в гру «Шкідливо чи корисно». Також школярі із захопленням взяли участь у проведенні дослідів, під час яких було доведено наявність невидимого повітря. А на майстер-класі юні конструктори виготовили вітрячки, які можуть рухатися за допомогою повітря.



           Цей день служить закликом до дії, щоб об'єднати наші зусилля і заявити про наше право на чисте повітря.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей