Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Петро Прокопович. Україна медоносна

           Бджоли! Чи замислювалися ви колись, скільки користі приносять ці маленькі комахи людям? А які цілющі та поживні мед, віск, прополіс, які використовуються у медицині, косметології й навіть у технічних галузях. Бджоли, мабуть, єдині комахи в світі, які виробляють їжу для людей.

           17 вересня для учнів 4 класу однієї з київських шкіл було проведено бджолиний репортаж «Петро Прокопович. Україна медоносна». Учні дізналися багато цікавого про бджіл, переглянули змістовну відеодобірку та дізналися, що у цих комах усе, як у людей: є охоронці, прибиральники вуликів, доглядачі за потомством, носії цілющого нектару і навіть свої розвідники. Бібліотекар розповів школярам про Петра Прокоповича, який звернув особливу увагу на цих маленьких і невтомних трудівниць і став першим винахідником вулика – «бджолиної домівки», незмінного і до сьогодні. А ще для дітей провели цікавий дослід – як з’ясувати, чи справжній та корисний мед вони споживають. Усіх присутніх це вразило! Дивлячись на фото, усі розуміли, що чорна субстанція у склянці не викликає ніякої довіри і не може бути чимось цілющим і корисним. Також дітей познайомили із яскраво ілюстрованими книгами про бджіл, де можна зазирнути у їхній дім, познайомитися зі звичаями, дізнатися, для чого вони танцюють, а ще багато цікавих фактів про дивовижне королівство бджіл.

           Любіть природу, бережіть її і пам’ятайте, що усі живі істоти навколо нас для когось чи для чогось існують і неодмінно корисні!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей