Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Всеукраїнська науково-практична конференція директорів обласних бібліотек для дітей «Бібліотека для дітей незалежної України: змінюючи формат незмінної мети»
(м. Івано-Франківськ, 06-08 жовтня 2021 р.)

Програма

           Розпочала свою роботу Всеукраїнська науково-практична конференція директорів обласних бібліотек для дітей «Бібліотека для дітей незалежної України: змінюючи формат незмінної мети» у м. Івано-Франківськ, що проходить 6-8 жовтня 2021 року на базі Івано-Франківської обласної бібліотеки для дітей.

           В урочистому відкритті взяли участь: Олена Ростиславівна Антонова, головний спеціаліст відділу права на освіту та культуру Департаменту моніторингу соціальних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, кандидат наук з державного управління, доцент; Євгенія Михайлівна Крутоголов, Директор департаменту мистецтв Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти; Галина Володимирівна Григоренко, голова Державного агентства України з питань мистецтва та мистецької освіти; Світлана Василівна Онищук, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації; Ірина Василівна Тимчук, керівник державного апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації; Олександр Максимович Сич, голова Івано-Франківської обласної ради; Володимир Васильович Федорак, начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Алла Іванівна Гордієнко, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України, кандидат культурології; Володимир Миколайович Кравчук, суддя Верховного суду, доктор юридичних наук, професор; Віталій Дмитрович Караулов, заступник начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу – заступник Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу та директори обласних бібліотек для дітей.

           У своєму вітальному слові Євгенія Михайлівна Крутоголов наголосила на важливій місії спеціалізованих бібліотек для дітей у сучасних умовах, закцентувала увагу на небайдужій позиції НБУ для дітей у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України щодо збереження дитячих бібліотек.

           Олена Ростиславівна Антонова особливу увагу звернула на точку зору Уповноваженого Верховної ради з прав людини щодо захисту бібліотек для дітей, наголосила на відстоюванні позиції щодо збереження спеціалізованих бібліотек для дітей у новій редакції профільного закону.

           Володимир Миколайович Кравчук презентував правоосвітні проєкти «Справедливці» і «Конституція для всіх» та «Як говорити з дітьми про суд». Він наголосив на необхідності налагодження тісної співпраці з дитячими бібліотеками як сучасними дитячими платформами для правового виховання.

           Віталій Дмитрович Караулов наголосив на необхідності створення в усіх дитячих бібліотеках екологічного куточка задля інформування дітей та їхніх батьків про наслідки байдужого ставлення до природи та екології в цілому.

           Алла Іванівна Гордієнко проаналізувала здобутки та напрацювання бібліотек для дітей в умовах незалежності, а також звернула увагу на проблемні питання мережі, закликала не бути байдужими до професії, бібліотек та нашої основної цільової аудиторії — користувачів-дітей.


***

           7 жовтня продовжилася робота конференції на базі бібліотеки-філії для дітей м. Калуша. В роботі секції «СУЧАСНА КНИГОЗБІРНЯ МІСТА — ІНФОРМАЦІЙНИЙ ОСЕРЕДОК ГРОМАДИ» взяли участь Надія Богданівна Гуш, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Калуської міської ради, Любов Мирославівна Джуган, начальник управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради та Наталія Андріївна Воробець, директор КЗ «Централізована бібліотечна система Калуської міської ради». Презентували досвід роботи Калуської бібліотечної системи, а також обговорювали роль бібліотеки для дітей щодо надання якісних культурних послуг громаді.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей