Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Жили і творили заради України

           7 жовтня до відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку завітали семикласники однієї із київських шкіл на інформ-екскурс, присвячений 155-річчю від дня народження Михайла Сергійовича Грушевського та 180-річчя Михайла Петровича Драгоманова. Ці дві постаті увійшли в історію України як палкі патріоти та борці за відродження української державності.

           Михайло Грушевський – видатний громадський і державний діяч, визнаний лідер національно-демократичної революції, вчений-енциклопедист світового рівня, творча спадщина якого вражає своїм тематичним діапазоном, енциклопедичністю та універсальністю. Його перу належать близько двох тисяч праць з історії, соціології, літератури, етнографії, фольклору. Та насамперед він увійшов у вітчизняну історію як її великий літописець, автор фундаментальної «Історії України – Руси», справедливо названої метрикою нашого народу.

           Михайло Драгоманов – визначний мислитель і громадський діяч, він був універсальним ученим – істориком і філософом, економістом і правником, соціологом і антропологом, етнографом і фольклористом, літературознавцем і культурологом. Він також був талановитим викладачем і вчителем, народним просвітником і вихователем цілих поколінь учених і політичних діячів, сумлінним видавцем і нарешті – популярною публічною людиною.

           Діти із задоволенням послухали інформацію про життєвий та творчий шлях видатних ювілярів та ознайомилися з їхніми книгами, що були представлені на тематичній книжковій виставці.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей