Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Медійний детокс» до Всесвітнього тижня медіаграмотності

           У Національній бібліотеці України для дітей впродовж багатьох років відбуваються заходи на підтримку розвитку медійної грамотності серед читачів. Більше 40% населення землі користується соціальними мережами, асеред дітей та молодіцей відсоток іще більший.

           До Всесвітнього тижня медіаграмотності у відділі документів іноземними мовами було проведено серію зустрічей на тему «Медійний детокс».Учасники студії «Wunderwald/Ліс чудес» обговорили вплив соціальних мереж на їхнє життя, найбільш популярні соціальні мережі, вплив на сон, самопочуття і спілкування з друзями.

           У зв’язку з тим, що у соціальних мережах часто можна зустріти посилання на новини, які мають негативний характер, ми проглянули серію відео «Чому варто бути медіаграмотним?» і обговорили приклади маніпулювання.Також підняли тему медіа, які можуть допомогти у вивченні німецької мови та саморозвитку.

           Під час канікул читачі бібліотеки, учні 8-11 класів, теж долучилися до обговорення важливості медіа, розуміння їхнього впливу на наше життя і свідоме користування соціальними мережами: не викладати персональну інформацію, обмежити користування ґаджетами перед сном, розуміння того факту, що соціальні мережі задля власної привабливості імітують деякі прийоми комп’ютерних ігор, а новини можуть мати маніпулятивний характер.

           Під час обговорення використовувався інформаційний плакат «О.Б.А.Ч.Н.О. з псевдоновинами», діти дізналися про 6 способів оцінити інформацію та відповісти на такі питання: чи пов’язані факти; хто автор і чи можна йому довіряти; яка загальна картина; на кого направлена інформація; навіщо було створено цю новину і як було подано інформацію.

           Під час спілкування дійшли висновку, що сучасні медіа варто використовувати обмежено і з метою саморозвитку. Більшість учасників зустрічей саме так і використовують соціальні мережі.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей