Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Байки Езопа» інтерактивні читання

           На допомогу вивченню шкільної програми у Національній бібліотеці України для дітей відбулася серія зустрічей, присвячена байкам Езопа.

           Щодо Езопа не збереглося жодних достовірних відомостей, але якщо вірити переказам, він жив дві з половиною тисячі років тому в Давній Греції, він став батьком байки як жанру. Мудрість і дотепність вигаданих ним історій викликали симпатії до творця, були зрозумілими його сучасниками і стали художнім надбанням людства. Термін «езопова мова», що означає замаскований спосіб думок з натяком, бере свій початок від імені давньогрецького байкаря.

           Учасники читань, які ще не були знайомі з творчістю давньогрецького байкаря, з захватом дізналися про жанр байки і разом з бібліотекарем прочитали езопові історії зі збірки казок англійською мовою «The Big Book of Aesop’s Fables».

           Під час заходу діти прочитали і переклали історію зі шкільної програми «The Fox and the Grapes» (Лисиця і виноград) та історію «The Silkworm and the Spider» (Шовкопряд і павук), яка їм дуже сподобалася, адже розповідає про те, що робота, виконана ретельно і з майстерністю, має більшу ціну, ніж виконана поспіхом. Красиво ілюстрований величезний формат книжки здивував і зацікавив до читання.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей