Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Стосунки рівності та поваги

Толерантність – це мистецтво жити
з іншими людьми та іншими ідеями.
Кофі Атта Анан
7-й Генеральний секретар ООН

           Проблема розвитку духовності, зокрема толерантного ставлення людини до свого оточення, дуже актуальна в наш час. Принципово важливим є усвідомлення необхідності навчитися жити у світовій спільноті, керуючись принципами толерантності.

           16 листопада 1995 року держави – члени ЮНЕСКО, ухвалили Декларацію принципів терпимості, в якій йшлося про рівність усіх людей незалежно від їхнього віросповідання, етносу та кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього. В 1996 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала цим державам щорічно відзначати Міжнародний день толерантності, щоб кожен прагнув підтримувати принципи терпимості, взаємної поваги та мирного співіснування.

           З нагоди цього дня у читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку протягом тижня буде діяти виставка-тест «Шлях до толерантності», мета якої – сприяти формуванню ціннісних настанов на толерантне спілкування та навичок толерантної поведінки, виховувати чуйність, людяність, терпимість і небайдужість у молодших читачів.

           На виставці представлено книги про звичаї різних народів, культурне різноманіття, особливості спілкування, милосердя та добро. Твори класичної та сучасної дитячої літератури, в яких піднімаються проблеми взаєморозуміння та поваги, а саме «Малюк і Карлсон» А. Ліндгрен, «Мауглі» Р. Кіплінга, «Король Матіуш І» Я. Корчака, «Хатина дяді Тома» Г. Бічер-Стоу, «Червоненька квіточка» С. Аксакова, «Поліанна» Е. Портер, «Торт у небі» Д. Родарі, «Русалонька із 7-В» М. Павленко, казки В. Сухомлинського, «Дивовижні пригоди в лісовій школі», «Тореодори з Васюківки» В. Нестайка не залишать вас байдужими. Також кожен відвідувач відділу може пройти тест «Чи вмієш ти дружити?».



           Отож, будьте толерантними — це запорука вашого гармонійного розвитку!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей