Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Передмова

Юний друже! У січні цього року виповнилось 100 років від дня народження основоположника практичної космонавтики, генерального конструктора ракетно-космічної техніки, нашого видатного земляка Сергія Павловича Корольова. Усе життя він мріяв про космос. Під керівництвом Сергія Павловича створювались ракети, космічні кораблі та космічні станції, здійснювалися пілотовані польоти, польоти космічних апаратів на Місяць, Марс, Венеру. Його конструкторські розробки у галузі космонавтики мають світове значення, і можна стверджувати, що С.П.Корольов показав людству дорогу до зірок.

Метою цього бібліографічного покажчика є висвітлення життєвого шляху видатного конструктора та вченого. У першому розділі «Основоположник практичної космонавтики» розповідається про життя та діяльність С.П. Корольова. У другому розділі «Конструктор космосу» подано літературу про геніального авіаконструктора. Книги  цього розділу не нові, видані через деякий час після смерті вченого. Вони  несуть відповідне ідеологічне навантаження. До того ж  ніде не розповідається про «чорний» період життя вченого, з 1938 по 1944 рік, коли Сергія Павловича було заарештовано та ув’язнено як члена міфічної підпільної організації. Але їхній зміст, фактичні матеріали створять перед тобою образ справжнього вченого, блискучого організатора, людини з проникливим розумом і баченням перспективи, з твердою волею і глибоким почуттям відповідальності. Людини запальної у роботі і дуже людяної у житті. Розділ складається з двох частин. У першій частині представлено анотації на книжки, у другій — анотації на статті зі збірок, журналів та газет. На однотипні статті, в яких розповідається про життєвий шлях конструктора, а також на ті, з назви яких зрозуміло, про що йде мова, анотації не подано. У цілому матеріали розділу розміщено в абетковому порядку.

Посібник має два допоміжних покажчики: «Алфавітний покажчик авторів і назв» та «Іменний покажчик», а також додаток «“Космічна” карта України», в якому наведено прізвища космонавтів — українців за походженням та вихідців з України.

І хоча від дня смерті С.П. Корольова минуло уже сорок років, люди планети Земля завжди будуть пам’ятати і цінувати все те, що він зробив, бо все було першим: перший штучний супутник Землі, переший політ людини на космічному кораблі, перший вихід людини у відкритий космос.

До змісту Наступна

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей