Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Чорнобиль не має минулого часу

Чорнобиль ... Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.

2006 рік — рік 20-річчя найтрагічнішої техногенної аварії, що трапилась на Чорнобильській атомній станції. Ця страшна подія — попередження майбутнім поколінням про відповідальність кожного за долю нашої планети. Чорнобиль став найбільшою техногенною радіоекологічною катастрофою на планеті, в результаті якої у довкілля було викинуто 50-340 Мкі радіоактивних речовин. Трагедія вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління.

У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року о 1-й годині 23 хвилини нічну пітьму розірвало полум’я. На четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася найбільша катастрофа сторіччя. Пройшло багато часу, але й донині не встановлено її причину. Експерти вважають причиною помилки персоналу, недбалість, випробування нового експерименту тощо. Це була трагедія не тільки для України, а й для всього людства. Найсильнішому радіоактивному забрудненню підлягли області України, Росії, Білорусі. Чорнобильська біда завдала дуже великих матеріальних і екологічних втрат у нашій країні. Чорнобильський четвертий реактор був повністю зруйнований. 15 грудня 2000 року Чорнобильська атомна електростанція була закрита.

Проходять роки, минає двадцятий. А біль не вщухає, тривога не полишає людей, пов’язаних скорботним часом ядерного апокаліпсиса.

В інформаційному списку представлена література, яка розкриває страшні події, що трапились в Чорнобилі. Нашою метою є розширення кола проблем і світогляду учнів, які хвилюють людство. Публіцистичні матеріали та художні твори про Чорнобиль допоможуть вихователям, педагогам, батькам у розвитку екологічного виховання дітей та почуття любові до рідного краю і природи.

До змісту Наступна

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей