Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Вся у владі натхнення

Жінки під час вагітності можуть відкрити в собі таланти, про які раніше навіть не підозрювали. І це чудово, тому що материнська творчість обов’язково відіб’ється і на розвиткові малюка.
Перші враження дитини про світ складаються з вражень його матусі під час вагітності. Зовсім не випадково в традиціях різних народів існує повір’я про те, що вагітній жінці треба якомога більше  стикатися з прекрасними сторонами життя, тоді і дитина народиться красива, здорова і талановита. Коли жінка милується природою чи шедеврами світового живопису, насолоджується гарною музикою, займається творчістю чи просто радіє життю, тоді і малюк пізнає, що таке краса, радість і гармонія.
Але потрібно не тільки насолоджуватися красою, майбутня матір може і сама стати автором витворів мистецтва. Ось чому під час вагітності психологи рекомендують жінці Хтось самостійно знаходить різні шляхи творчого самовиразу, а хтось може використовувати різні методики та спеціальні заняття для вагітних жінок з малювання, співів, танців.

Я танцювати хочу

Багато хто з жінок вважає, що під час вагітності необхідно стримувати себе в рухах. Але це невірно, тому що рухи матері стимулюють рухову активність малюка. Таким чином, малюк тренується ще до моменту народження та стає сильним і витривалим.
Що може краще за все замінити ранкову гімнастику і водночас створити чудовий настрій? Звичайно танці!
Вільні, розкуті рухи танцю допоможуть дитині пристосуватися до родових шляхів, а активне дихання — це теж відмінне тренування перед пологами.
Але танці — це не просто тренування, не просто фізичне навантаження, це занурення у світ музичних образів, яскравий прояв індивідуальності. Вагітні жінки дуже красиво танцюють, вони тонко відчувають музику, їхні рухи вирізняються легкістю, плавністю, граціозністю.
«Я навіть і не думала, що на останніх місяцях вагітності зможу так заповзято танцювати під бразильські мелодії, – згадує одна з наших читачок Тетяна, почуття незграбності змінювалося бадьорістю. Я почала танцювати на заняттях для вагітних, потім вдома, і навіть декілька разів ходила з друзями у клуб. Спочатку вони дуже за мене турбувалися, коли побачили, як я активно рухаюсь. Але не треба боятися. Танці можуть зробити ваше тіло гнучким і сильним, а ваш настрій — бадьорим і веселим. До речі, майбутньому малюку це піде лише на користь!».

Всі барви життя

Вагітність спонукає жінку поглянути на світ іншими очима. І ці свіжі, яскраві враження просяться на папір. Ви берете пензлики, фарби — і на папері розцвітають чарівні квіти, весело посміхається сонечко, або з’являються картини казкових світів.

«Ніколи не думала, що під час вагітності почну малювати. Востаннє я тримала олівець в руках ще в школі. Вагітність буквально перевернула мій внутрішній світ. Я стала бачити те, чого раніше взагалі не помічала. Світ наповнився особливою красою. І одного разу я взяла фарби та почала просто водити пензлем по паперу. Я нічого не планувала і не знала, що з цього вийде. Але це було дуже приємне заняття. Вийшли якісь абстракції, але яскраві і радісні. Можливо, саме таким уявляється світ моєму малюкові», — говорить Надія.

Переносячи свої емоції на папір, ви отримуєте відмінну можливість позбавитися від своїх переживань. А аналізуючи разом з вами ці малюнки, психолог допоможе довідатися про приховані страхи чи позбавити вас психологічних проблем, які заважають бути щасливою під час вагітності. 

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей