Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
   УМКА     Про себе, країну і світ

Випуск 2 - 2004






Тут мій дім 









Тут мій дім

Черкаський зоопарк - найкращий куточок
нашого міста


В цьому році Черкаському міському зоопарку виповнилось 25 років. Зоопарк - оазис природи у нашому місті. Щороку його відвідують понад 50 тисяч дітей. Зелене ошатне містечко для тварин вабить відвідувачів в усі пори роки. Проте найкраще тут влітку. У нашому зоопарку проживає 70 видів тварин і 700 видів птахів. Це кабани, дикобрази, єноти, лами, поні. Багато з них занесено до Червоної книги України. І саме дякуючи зоопарку ми можемо милуватись рідкісними звірами, як-от бурим ведмедем, коли він із задоволенням у спеку приймає душ або щось смачненьке їсть. Мені дуже подобаються мавпочки. Вони щодня влаштовують для відвідувачів дивовижні спектаклі: бігають, пустують, стрибають, перевертаються. Дуже люблять цукерки і солодку воду. Чи знаєте ви. що в Черкаському зоопарку мешкає бізон? Він родом із Північної Америки. Колись цих тварин було близько 6 млн., а зараз їх дуже мало. Бізони також занесені до Червоної Книги. Безкорисні, люблячі, закохані у живу природу і небайдужі люди працюють у зоопарку. Це Іванна Кравченко, Ірина Носова, Людмила Скалига. Звірі дуже вразливі. За раціоном тварин, за їх станом спостерігає зоотехнік Світлана Броварник. Вона при потребі змінює раціон для тварин, добавляє в корми макро і мікроелементи, вітаміни. Директор зоопарку Віталій Миколайович Турський вважає, що зоопарк - це музей, який навчає любити природу, любити тварин. Бо звірі - це свого роду лікарі.

Ковтуненко Інна

Птахи нашого зоопарку


Зоопарк у нашому місті нікого не залишає байдужим. Він виховує, лікує, вчить любити все живе на землі. Мені дуже подабаються птахи , які тут живуть. Їх, виявляється у зоопарку аж 700 видів. У тіні на озері - качки, гуси, лебеді. Влітку їм спекотно, от і заховалися від гарячого сонечка.Улюбленці відвідувачів - павичі-самці. Порозпушували свої красиві хвости - милуйтеся, мовляв, ось які ми красені. Фазани ніби прийшли з якоїсь казки. Дивляться на людей і зовсім нікого не впізнають. Своєю різнобавністю приваблюють до себе папуги. Яких їх тут тільки немає. На ринку і де в кого удома їх можна побачити і навіть погладити, але тут їх так багато і вони такі красиві, що аж дух перехоплює. І, звісно, королі і королеви серед птахів - лебеді. Кажуть, вони зачаровують людей. мабуть, так воно і є. Елегантні, горді, білосніжні… і вірні. Отож, не баріться, завітайте до нас у місто.

Оля Хоменко, 16 років

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей