Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

До 120-річчя від дня народження Олександра Довженка 1 жовтня у Національній бібліотеці України для дітей відбулося літературно-мистецьке свято «Митець світової слави».

На свято завітали голова спілки кінематографістів України, кінокритик, кінознавець, кіносценарист, Лауреат Державної премії України ім. О. Довженка, автор багатьох публікацій, присвячених історії та сучасності українського кіно – Тримбач Сергій Васильович, учні 11-го класу гімназії №75 та учні 8-10 класів ЗОCШ № 163.

Сергій Васильович розповів читачам про становлення Олександра Довженка як письменника і кінорежисера, художника і політика, великого патріота свого народу і сина свого часу, автора стрічок, які отримали світове визнання.


На сцені учні школи № 163 озвучили сторінки «Щоденника» митця та розкрили історію створення кінострічки «Україна в огні». Фрагменти з кінофільму не залишили байдужим жодного з присутніх.


Прикрасили мистецьке свято пісні «Мати-тополя» (музика О. Злотника, слова О. Вратарьова) та «Моя Україна» (слова Ю. Рибчинського, музика Н. Петраш) у виконанні вихованців вокального гуртка «Перлинка».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей