Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Різдвяна пісня в прозі» Чарльза Діккенса

           Художній світ, витворений бурхливою уявою Чарльза Діккенса, настільки цікавий і оригінальний, що говорити про нього можна безкінечно. То яким же він був — Чарльз Діккенс?

           Середнього зросту, благородної постави, стрункий — він був однією з найпомітніших постатей вікторіанської доби. Чудовий співрозмовник, він був винятково вихованим слухачем; уважно і чемно слухав iнших, навіть якщо ті говорили про нудні нецікаві речі. Та коли слово надавали йому, то вже ніхто не нудьгував. Він був душею товариства, радо веселив інших і веселився сам. Діккенс із дитинства захоплювався театром, він розучував ролі перед дзеркалом, ставив домашні спектаклі та з великим задоволенням проводив публічні читання.

           П'ятикласники однієї з київських шкіл, які напередодні Різдва завітали до бібліотеки, дізналися не лише цікаві факти із життя відомого англійського письменника, а й обговорили сучасні українські різдвяні звичаї та традиції, порівнюючи їх з англійськими різдвяними традиціями XIX ст.

           «Різдвяна пісня у прозі» Чарльза Діккенса — одна з найвідоміших, найпопулярніших і найулюбленіших книг до новорічних та різдвяних свят у цілому світі. Розповідаючи її, Чарльз Діккенс хотів нагадати людям про справжню сутність цього чудового свята. Тож користувачі бібліотеки слухали уривки з повісті та історію написання самої книги.

           Діккенс почав писати «Різдвяну пісню» у жовтні 1843 року і завершив її через два місяці — саме до свята. Перше видання накладом шість тисяч екземплярів вийшло 19 грудня 1843 року з ілюстраціями Джона Ліча. Через декілька тижнів після її публікації «Різдвяну пісню» адаптували для сценічної постановки.

           У творі розповідається про старого скнару, жадібного чоловіка Скруджа Ебенезера та його історію життя. Повість написано легко й водночас глибоко, з великою любов’ю. Тож не дивно, що ця книжка одразу стала сенсацією та справила неабиякий вплив на укріплення різдвяних традицій у XIX ст. Досі саме цей твір є одним із найпопулярніших класичних творів, який зворушує серця багатьох людей.

           На великому екрані «Різдвяна пісня» з’являлася понад 20 разів, а останньою адаптацією діккенсівської класики став серіал з одноіменною назвою режисера Ніка Мерфі 2019 року.

           Наприкінці заходу діти ознайомилися з тематичною виставкою та переглянули уривок із анімаційного фільму «Різдвяна історія» Роберта Земекіса.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей