Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Поетично-музична композиція «Маяк на березі дитинства»
з нагоди 80-річчя Анатолія Качана

           25 січня 2022 року в Національній бібліотеці України для дітей шанувальники творчості Анатолія Качана привітали поета з 80-річним ювілеєм, а за словами самого ювіляра – з другим 40-річчям. Свято для автора та читачів його книжок підготували учасники читацького об’єднання – народного театру-студії «Мрія».

           Читачі отримали відповідь поета на питання, яке їх цікавило найбільше: як стати письменником та що для цього потрібно робити? І дізналися, що вони вже є співтворцями, якщо читають, малюють, співають, виконують творчі роботи за його поезіями. Дуже важливо, наголосив поет, бути спостережливим і уважним до оточуючого нас світу – навкруги відбувається стільки цікавого! А ще дуже корисно вести щоденник, щоб записувати до нього деякі яскраві моменти життя, незвичайні зустрічі та випадки, щось кумедне, вражаюче. Все це потім може стати сюжетом чи образом для літературних творів.

           Ця настанова Анатолія Качана стала місточком до невимушеного читання поезій «зимового циклу»: читачі обирали з зимового дерева листочки, на яких були надруковані назви книг та поезій для читання, та зачитували вірші зі сцени, а допомагала їм класична музика. Декламація відбувалася під твори К. Дебюсі, Л.В. Бетховена, Ш. Гуно, Е. Гріга, Й.С. Баха.

           Ведучими поетично-музичної імпровізації за поезіями Анатолія Качана стали учасниці об’єднання «Мрія» Марія Науменко та Марія Черепаха, які ще й заспівали пісень на слова поета та музику композитора Тетяни Димань: «Войовничий півник», «Зима щедрує по дворах», «Дощова осінь».

           А що ж ювіляр? А поет презентував свої нові твори і побажав читачам не марнувати жодну годину свого життя. Ще раз вітаємо улюбленого поета!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей