Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Оживай, моя мово, в рідному слові!

           21 лютого — це особливе свято для кожного з нас — Міжнародний день рідної мови, який у нашій країні почали святкувати ще з 2000 року.

           Великою місією кожного бібліотекаря є донести до читачів думку про те, що важливо поважати, цінувати та берегти рідну мову. Адже головна мета цього свята — нагадати людям про неперевершеність, про важливість вдосконалення та підтримку самобутності кожної мови на Землі.

           Сьогоднішня читальна мозаїка «Оживай, моя мово, в рідному слові!» із дітьми не минула даремно, оскільки бібліотекарі вкотре наголосили маленьким читайликам, що без мови немає нації, тому що з прадавніх часів і до сьогодення за допомогою мови твориться культурна спадщина та історія кожного народу, зокрема українського. Не забули й нагадати про чарівність та неповторність нашої мови, яку чуємо щодня в різних її проявах: через пісні, вірші, матусині колискові, казки, прислів’я та приказки. Щоб діти розуміли навіщо її вчити та як можна вдосконалити власне мовлення, працівники відділу презентували один із випусків бібліотечного онлайн-проєкту «Поради пана Балакуна», який націлений на допомогу малюкам під час вивчення української, а головне — щоб це було весело та цікаво. Звісно, вразили ми учнів і різноманіттям яскравих та цікавих книг на дану тематику, представлених на виставці, які неодмінно допоможуть кожному знайти відповіді на всі запитання при вивченні рідної мови. Читачі також прийшли не з порожніми руками, вони підготувалися до зустрічі з нами, адже вивчили та чуттєво продекламували наймилозвучніші вірші про рідну мову. Звісно ж, не залишилися без бурхливих оплесків, призів – примірнику цікавого дитячого журналу «Котя Малюк» та веселих інтерактивних розваг.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей