Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Двигун» суспільного прогресу

       10 липня 2022 року минає 166 років від дня народження Ніколи Тесли – хорватського винахідника і науковця. Цю людину називають одним із найгеніальніших винахідників усіх часів. Він провів величезну кількість експериментів, які випередили свій час на кілька десятиліть.

       Життєвий шлях великого винахідника розпочався у грозову ніч, коли небо над горами спалахувало від блискавок. У родині сербського православного священника народилася четверта дитина – син Нікола — хлопчик, якого через багато років назвуть «повелителем блискавок». Саме він подарував людству змінний струм, флуоресцентне світло, бездротову передачу енергії. Тесла першим винайшов принципи дистанційного керування, основи лікування струмами високої частоти, побудував перші електронні годинники, двигун на сонячній енергії й багато іншого.

       Багато найважливіших фактів біографії цієї надзвичайної людини ви, наші любі читачі, можете прочитати в книзі Ольги Опанасенко «Нікола Тесла» із серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей». Книги цієї серії написані в захопливій і доступній формі. Під час читання ви поринете в неймовірні пригоди персонажів, відкриєте для себе життя видатних людей. Із цих історій дізнаєтеся, що завдяки наполегливій праці, вірі у себе та бажанню принести щось корисне у світ, можна досягти будь-якої мети. Бажаємо приємного читання!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей