Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

       Колектив Національної бібліотеки України для дітей з величезним сумом зустрів ранок 1 серпня… Пішла з життя Анастасія Степанівна Кобзаренко — Людина з великим серцем, гордість бібліотечної галузі, засновник та перший директор Національної бібліотеки України для дітей, перший президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Герой України, кавалер ордена Княгині Ольги ІІІ ступеня, заслужений працівник культури України.

       Життєвий і творчий шлях А.С. Кобзаренко нерозривно пов’язані з бібліотекою, заснованої за її ініціативи у 1967 р. як центр для науково-методичного забезпечення діяльності дитячих бібліотек. Вона особисто була активним учасником будівництва і оформлення нового спеціалізованого приміщення, проєкт якого розроблявся з використанням основних видів українського мистецтва за її безпосередньої участі. Завдяки досконалому організаторському таланту, подвижницькій праці Анастасії Степанівни, її винятковій мудрості та державній прозорливості дитячі бібліотеки України працюють, розвиваються, змінюються заради майбутнього, а Національна бібліотека України для дітей є флагманом цього процесу.

       Анастасія Степанівна завжди навчала усіх нас любити свою справу всім серцем, мріяти, втілювати свої бажання, бачити перспективи, не здаватися ні за яких умов, доводячи задумане до бажаного результату, та знову і знову, не зупиняючись ані на хвилину, визначати нові горизонти, прагнути до кращого майбутнього. Вона була сильною, неординарною, енергійною і наполегливою особистістю з гострим аналітичним розумом. Одна з тих небагатьох, хто практично безпомилково міг порадити, як діяти в тій чи іншій складній ситуації. Її внесок у духовну скарбницю нашої держави — неоціненний. Завдяки її багаторічній праці в Україні створено мережу спеціалізованих бібліотек для дітей, які щорічно забезпечують права дітей на отримання якісних культурних послуг та надають широкий спектр послуг для всебічного розвитку дітей, сприяючи організації й проведенню їхнього змістовного дозвілля, освітньому процесу, розвитку творчих здібностей та підтримці дитячого і сімейного читання.

       Людина, що стала живою легендою; Людина, яка віддала свою душу чудовій, благородній справі з виховання дітей та молоді; Людина, яка зуміла прищепити цю любов нам — своїм учням; Людина, якій ми усі щиро вдячні за зусилля, старання, професіоналізм, доброту серця і велику майстерність. І сьогодні дуже важко повірити, що Анастасія Степанівна уже по той бік світла... Ми будемо пам’ятати її завжди рішучою, сповненою планів та ідей, готовою до будь яких викликів.

       Спочивайте з миром! Хай Вас лагідно зустрінуть у засвітах.

       Вічна пам’ять та Царство Небесне!

       Прощання з А.С. Кобзаренко відбудеться 3 серпня о 10.00 за адресою: м. Київ, вул. Януша Корчака, 60

       Прощання з першим директором, засновником Національної бібліотеки України для дітей Анастасією Степанівною Кобзаренко

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей