Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Пам’яті полеглих Героїв

       Щороку 29 серпня в Україні відзначають День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У цей пам'ятний день увічнюється героїзм військовослужбовців і добровольців, які віддали своє життя за Батьківщину.

       Саме на ці серпневі дні у 2014 році припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення та зазнали найбільших втрат української армії на Донбасі. 29 серпня під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленості, і ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Тоді полягло 366 наших воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні.

       Смертельний для українських захисників шлях пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні військових поклали у боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи, загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Тому квітка соняха згодом стала символом Дня пам’яті захисників України та уособленням скорботи за загиблими на Донбасі нашими воїнами.

       Україна сьогодні переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. У цій війні ми вже маємо тисячі поранених і загиблих мужніх оборонців, але маємо і першу історичну перемогу – згуртовану націю, готову боротися за права і свободу.

       Український народ завжди з повагою ставився до своїх героїв, мав традицію поховання та увічнення полеглих. Віра і впевненість у тому, що у випадку загибелі на полі бою держава не забуде, а жертовність буде пошанована є дуже важливою складовою підняття морального духу військовослужбовців.

       Тож пам’ятаймо про наших полеглих захисників! Віримо у Перемогу! Герої не вмирають!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей