Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Руслана ЛОЦМАН – жінка-пісня, яка окриляє Україну!

     Які тільки чудасії не відбувалися, коли 1 грудня до бібліотеки на «Музичну платформу: Слухай своє» завітала заслужена артистка України, викладач університету Б. Грінченка, директорка власного проєкту «Народна філармонія», авторка пісенного щоденника, жінка-пісня, яка окриляє Україну не тільки піснями, а і своєю красою та щасливою вдачею Руслана ЛОЦМАН.

     Хай гойдає мене вітер
     на долонях мрії...
     Я дарую тобі, світе,
     зерна золотії.

     Творча зустріч розпочалася у актовому залі бібліотеки, де Руслана як професійний педагог розпочала невимушену бесіду із дев’ятикласниками і навіть дозволила декільком учням посмикати себе за свої довгі красиві коси, щоб переконатися, що вони таки справжні. Але не встиг захід розпочатися, пролунав сигнал тривоги, і всі учасники зустрічі вимушені були переміститися в облаштоване укриття і вже там продовжити співи та приємне спілкування.

     Криниця української народної пісні та пісень і віршів власного авторства Руслани Лоцман не зупинялася ані на хвилину. Із її вуст лилися чудодійні українські мелодії із такими рідними та знайомими словами та художніми зворотами, які історично торкалися сердець українського народу, а тепер зачепили душі присутніх на зустрічі школярів. Співачка імпровізувала поміж виконанням українських народних та авторських пісень і окрім дотепних жартів та вдумливих промов на ходу складала нові рядки пісень, що, як вона призналася, є в її практиці і не потребує особливих зусиль, адже творити та співати це її природа. Природа, яка надихає, заворожує і не дає зупинитися навіть у ці непрості для України часи.

     Важливим є те, що Руслана Лоцман як співачка, волонтерка і просто чесна та порядна людина, до речі, мати трьох прекрасних діточок, які також із нею співають, із самого початку війни у 2014 році їздить на фронт до воїнів і підтримує їхній бойовий дух своїми піснями, а також збирає кошти на армію, даючи концерти.

     Головний її меседж, як і назва однієї з книг, яку гостя подарувала бібліотеці «Переможемо з піснею», написана у формі щоденника артволонтера, у якому зібрані пісні, вірші та роздуми. Також у подарунок бібліотекарі та діти отримали диски з українськими піснями від співачки.

     Під час зустрічі співали всі. Руслана Лоцман провела навіть інтерактивну гру, в якій із літер учні мали скласти слова, а потім проспівати декілька українських народних пісень, використовуючи слова, що утворилися. Звісно, що стільки пісень, скільки знає Руслана, з присутніх не знав ніхто, але натхнення, жагу до пізнання більшого та незабутні враження отримали безумовно всі. Наприкінці усі заспівали, приклавши долоні до сердець, Гімн України і сфотографувавшись із гостею, зовсім не хотіли відпускати артистку.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей