Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Музичні прогулянки Польщею

     Польща – країна високої культури. Вона дала світові астронома Миколу Коперника, письменника Генріха Сенкевича, поета Адама Міцкевича, композитора Фридерика Шопена, художника Яна Матейко, фізика Марію Складовську-Кюрі.

     Про Польщу можна говорити дуже довго і завжди це буде цікаво і пізнавально.

     Сьогодні ми розкрили одну зі сторінок Польщі — музичну.

     Музичне мистецтво Польщі бере початок із фольклору, народних пісень і танців. Польські пісні й танці тісно пов’язані між собою. У далекі часи в Польщі, як і в інших країнах, було багато мандрівних музикантів, які вигадували власні мелодії, грали на різних музичних інструментах. Одним із найпопулярніших музичних інструментів вважається лютня.

     Польські народні танці мали велику популярність на батьківщині – це полька, піднесений танець-хода, яким розпочиналися свята, та мазурка, з характерним ритмом та швидким темпом.

     Представником музичної культури Польщі є геніальний композитор, піаніст, основоположник класичної музики Польщі – Фридерик Шопен – гордість і слава польського народу, один із найулюбленіших композиторів світу. Майже весь творчий доробок Ф. Шопена складають фортепіанні твори: вальси, мазурки, полонези, прелюдії. У багатьох із них звучать інтонації польського фольклору.

     «Музичною прогулянкою Польщею» відвідувачам були відкриті сторінки музичної Польщі. Прослуховування полонезу, мазурки та прелюдії Шопена вразили дітей своєю мелодикою та ритмами. Вони відкрили для себе, що в Варшаві є музичні лавки, сідаючи на які звучить музика Шопена, дізналися про музичні фестивалі та конкурси, які відбуваються у Польщі.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей