Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Мандруємо історією

     Продовжується співпраця Національної бібліотеки України для дітей та Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України. Дві перші онлайн-зустрічі у новому році на платформі Zoom були присвячені подіям Української революції 1917-1921 років.

     20 січня у рамках циклу «Мандруємо історією» бібліотекарі для неповнолітніх, які знаходяться зараз в установах виконання покарань, розповідали про події кінця 1917-1918 року, зокрема бій під Крутами. Особливий акцент ставився на паралелях між сучасними подіями та тими, що відбувалися сто років тому. Адже і тоді, і зараз українська держава відстоювала свою незалежність; завжди саме молодь у перших лавах ставала на захист країни.

     Онлайн-зустріч 23 січня була присвячена Дню Соборності України. Зокрема, розмова йшла про створення двох держав – Західноукраїнської Народної Республіки та Української Народної Республіки. Ці історичні події призвели до об’єднання цих держав у одну – Українську Народну Республіку. Особливу увагу бібліотекар звернула на спростування інформації, яку поширює росія – що Україна як держава ніколи не існувала, і про території, які нібито не належать нашій країні.

     На обох зустрічах підліткам презентували книги про події початку ХХ століття – як художні, так і науково-популярні.

     На зустрічі були присутні вихованці із різних областей України, до лекцій долучилися із Києва, Львова, Луцька, Вінниці, Хмельницького, Чернігова, Житомира, Одеси, Сум, Кропивницького, Харкова та Тернопільської області. Співпраця продовжиться і надалі, адже підлітки повинні знати історію своєї країни.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 15.10.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей