Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Театр камішібай

     У Національній бібліотеці України для дітей відбувся показ театру камішібай у рамках проєкту «Мова. Культура. Німеччина» (Goethe-Institut в Україні) за казкою братів Грімм «Бременські музики».

     Камішібай — це театральний жанр, що виник в Японії. У ньому розповіді історій та казок супроводжуються картинками, які змінюються під час викладення. Камішібай можна вважати своєрідним театром, але він має специфічні особливості, які відрізняють його від традиційного театру. Основну увагу приділяють картинкам, які використовуються для ілюстрації розповіді та передачі емоцій. У виставі камішібая актори не грають ролей на сцені, а розповідають історії, допомагаючи дітям уявити себе в казковому світі. Казка починається з першої картинки, після чого актори переходять до наступних та продовжують розповідь, яка зазвичай супроводжується музикою і спеціальними ефектами, що робить виставу більш насиченою та динамічною.

     Діти дуже люблять дивитися на картинки та слухати історії про персонажів. Вони можуть уявляти себе у ролі головних героїв і думати про те, як вони б учинили у такій ситуації.

     Глядачі були зачаровані виставою «Бременські музики», де зібралися улюблені герої казки – осел, пес, кіт і півень. Вони покинули домівки і вирушили у Бремен, аби стати музикантами. На шляху тваринки зустрілися з бандою разбійників, які намагалися їх зупинити. Але завдяки своїй сміливості та музичному таланту герої казки змогли переграти злочинців і продовжити свою подорож.

     Камішібай – це захопливий театр, який допомагає розвивати уяву та креативність у дітей. Якщо бажаєте переконатися на власні очі, завітайте до відділу документів іноземними мовами, де проводяться вистави камішібай. Рекомендуємо брати з собою друзів чи родичів, щоб отримати максимум задоволення від цього незвичайного театру!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей