Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
У полум’ї війни

     З метою вшанування пам’яті жертв Другої світової війни Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається 8 травня. Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна доєдналася до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, вшанування всіх борців із нацизмом та жертв війни.

     Напередодні пам’ятного дня до відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку завітали семикласники однієї із київських шкіл на фотозгадку «У полум’ї війни».

     Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря про найкривавіший і найжорстокіший конфлікт в історії людства – Другу світову війну. Дізналися трагічні сторінки з минулого – як Третій Рейх окупував Україну, про боротьбу проти ворога, тяжкі бої і втрати, біль депортованих, страждання полонених і мільйони загиблих… Підлітків зацікавила презентація, в якій наочно демонструвалися документи, фото тих часів.

     Доцільним доповненням заходу стала книжкова тематична виставка, з якої можна було дізнатися більше про ті трагічні події.

     Символом пам’яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів є квітка червоного маку. Тому читачі зробили стилізований червоний мак з фетру, щоб 8 травня одягти цей символ на знак вшанування пам'яті кожного, хто боровся з нацизмом.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей