Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

7 проєктів-переможців Всеукраїнського огляду-конкурсу–2023

      15 грудня у Національній бібліотеці України для дітей відбувся урочистий Бібліотечний форум «Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації» за результатами Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей. Попри тривалу війну і постійні ракетні атаки до заходу приєдналися очільники спеціалізованих обласних бібліотек для дітей як наживо, так і онлайн.

      Привітати переможців зібралися: Ростислав Карандєєв, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики; Катерина Орлюк, начальник відділу соціокультурного розвитку регіонів Управління соціокультурного розвитку Міністерства культури та інформаційної політики України.

      З вітальним словом виступила генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко, яка подякувала усім присутнім за активну роботу і відзначила, що попри молодий вік конкурсу – усього 6 років – він не втрачає актуальності, а навпаки набирає обертів. Адже кожного разу це нові дуже важливі, цікаві і завжди сучасні проєкти, новий досвід та успішні трансформації професійної діяльності. І 147 проєктів, що були подані на розгляд журі за ці роки, тільки підтверджують високий фаховий рівень бібліотекарів та їхню готовність до будь-яких викликів.

      Також до переможців звернувся т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, який наголосив на важливій ролі бібліотек для дітей у збереженні української культури, цінностей, підтриманні духу незламності та ментального здоров’я. Також побажав усім берегти себе, своїх рідних і продовжувати працювати та творити для дітей в атмосфері родинного тепла і затишку у ці непрості часи.

      Нагородами переможців Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей – 2023 відзначили:
      • у номінації «Обслуговування користувачів-дітей» – онлайн-програму літніх читань «ЛІТО З СУПЕРГЕРОЯМИ» колектив Комунального закладу «Херсонська Обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради;
      • у номінації «Краєзнавча діяльність бібліотек» – квест-геокешинг «Моя мала Батьківщина» колективу Комунального закладу «Запорізька обласна бібліотека для дітей «Юний читач» Запорізької обласної ради;
      • у номінації «Інформаційні технології в роботі бібліотек» – проєкт-життя «Бібліотека у валізі», або Онлайн-життя ДОБД» колективу Комунального закладу культури «Донецька обласна бібліотека для дітей»;
      • у номінації «Номінація Соціальне партнерство бібліотек» – проєкт «Вільна мама» для дітей ВПО» колективу Хмельницької ОБД ім. Т.Г. Шевченка;
      • у номінації «Організаційно-методична робота» – проєкт «Мандрівний методист» колективу Обласного комунального закладу «Харківська Обласна бібліотека для дітей».

      Володарем гран-прі конкурсу журі одноголосно визнало проєкт «Міжнародна акція «Книжкова ніч Гаррі Поттера»: досвід проведення в Черкасах» Комунальному закладу «Обласна бібліотека для дітей» Черкаської обласної ради.

      Також гостям продемонстрували відеопрезентацію результатів проєкту «Вишиванка для Залужного», ініційованого НБУ для дітей, брендом українського одягу «Етнодім» та дітьми-читачами. Адже багато з присутніх брали участь і вплітали символи незламності у цей оберіг.

      Увінчали захід музичні привітання від друзів бібліотеки: пісня «Гей, соколи!» у неймовірному виконанні військовослужбовця служби зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони Збройних сил України Андрія Ковтуна з підрозділу «ТРО МЕДІА», а також свій твір представив автор-виконавець власних пісень, казкар, перекладач В’ячеслав Купрієнко.

      Вітаємо переможців і очікуємо на ваші цікаві проєкти у наступному турі конкурсу!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей