Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Дитяче читання без бар’єрів»

        Про розширення доступу до читання для кожної дитини йшлося на круглому столі «Дитяче читання без бар’єрів» за участю першої леді України Олена Зеленська, Радниці-повноваженої Президенда України з прав дитини Дар'я Герасимчук, Радниці-уповноваженої Президента України з безбар'єрності Тетяна Ломакіна, очільника Міністерство культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва, начальника відділу з політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП Lesya Khemrayeva, представників UNICEF UKRAINE та відомих авторів і видавництв дитячих книг у рамках фестивалю «Книжкова країна».

        Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко розповіла про стан забезпечення бібліотек для дітей засобами безбар'єрного доступу до книжкових фондів, обладнання спеціальними пристроями для користувачів із порушеннями слуху, зору та маломобільних осіб, наголосивши, що бібліотеки для дітей впевнено рухаються до подолання усіх бар’єрів між дитиною та книжкою.

        Але є ще чимало питань, які потребують вирішення. Серед них — відсутність повнотекстових аудіокнижок, доступних для видачі у бібліотеці, та відсутність механізму такого процесу; недостатня кількість книжок для дітей шрифтом Брайля.

        Алла Гордієнко зауважила, що можливо передбачити спеціальну програму Українського інституту книги, яка б сприяла виданню дитячої літератури у спеціальних форматах, а також відзначила доцільність забезпечення бібліотек портативними пристроями для читання плоскодрукованих текстів. Це дозволило б значно розширити коло читання користувачам із порушеннями зору.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 7/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей