Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Корпорація дитячих бібліотек України із аналітичного розпису періодичних видань» відзначає першу річницю

   У 2010 році Національною бібліотекою України для дітей було започатковано корпоративний проект щодо розподіленого розпису передплачених дитячими бібліотеками України періодичних видань «КОРДБА». Мета проекту - прискорення процесів бібліографічної обробки документів, виключення дублювання розпису однакових джерел інформації та обмін бібліографічними записами між бібліотеками учасниками.
   На сьогодні наша корпорація - це добровільне об'єднання 12 бібліотек: НБУ для дітей, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Львівської, Рівненської, Сумської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської, Чернівецької обласних бібліотек для дітей та центральної міської бібліотеки для дітей м. Києва. Ми раді з того, що з нового 2011 року до нас приєднуються ще наші колеги – Полтавська обласна бібліотека для дітей та центральна міська бібліотека для дітей м. Дніпропетровська. В корпорації поки що задіяні лише бібліотеки, що працюють в програмному забезпеченні «Марк-SQL», та шляхи конвертації записів в інше програмне середовище («ИРБИС», «UNILIB») зараз вивчаються.
   За час нашої спільної праці дванадцятьма бібліотеками-учасниками проекту було розписано 1173 періодичних видання, з яких створено 12215 записів. Зведена база даних «КОРДБА» розміщена на сайті Національної бібліотеки України для дітей для запозичення бібліографічних записів бібліотеками-учасниками проекту та для здійснення пошуку користувачами мережі Інтернет.
   Протягом року ми намагалися зкоординувати нашу спільну роботу для вироблення єдиної методики організації діяльності проекту, створення бібліографічних записів та технології передачі і отримання даних. Методичне забезпечення діяльності проекту здійснювалось через постійні інформаційні листи, індивідуальне листування та консультування, сторінку проекту на сайті НБУ для дітей у розділі «Навігатор методиста».
   Це був рік становлення, навчання, налагодження зв’язків та вирішення проблемних питань. Та головне наше досягнення: це не стільки кількісні показники, - це набутий досвід, це вміння працювати разом, дослухатись та підтримувати один одного, цінувати працю своїх колег.
   Сподіваємось, що ми разом будемо відзначати ще не одну річницю нашої корпорації і до нас будуть приєднуватись нові і нові учасники.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей