Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Іван Андрусяк в гостях у читачів бібліотеки

«Мені все цікавіше писати для дітей» - зізнався ще у 2007 році дорослий письменник, літературний критик Іван Андрусяк в інтерв’ю для Українського журналу. І це відзначили маленькі читачі, які останнім часом отримали велику кількість цікавих творів від письменника!

Письменник зізнається, що його діти є не лише першими читачами його книжок, але й, якоюсь мірою, його «співавторами»: «У мене виходить так, що всі цікаві капості, пустощі, обмовки, примовки, забавлялки, навіть сварки моїх «малявок» – 17–річного Івася, 15–річної Лізи і 9–річної Стефи – лягають в основу сюжетів моїх творів для дітей. Властиво, саме для них передовсім ці твори й пишуться, вони є їхніми першими слухачами, читачами, порадниками, критиками й навіть повноцінними співавторами».

Секрети про те, звідки взялися сюжети його дитячих творів, Іван Андрусяк розкриває в дуже цікавому інтерв’ю з на сайті видавництва «Грані-Т».

20 квітня читачі нашої бібліотеки змогли на власні очі переконатися в тому, який вигадливий та веселий цей дитячий письменник, і вирішили почитати його книги, яких у бібліотеці доволі багато.

Обирайте й ви собі книгу до смаку:

  1. Зайчикова книжечка / І. Андрусяк; худож. М. Кісєльова. - К.: Грані - Т, 2008. - 48 с.: ілюстр.
  2. Звіряча абетка / І. Андрусяк; худож. О. Гаврилова. - К.: Грані - Т, 2008. - 72 с.: ілюстр.
  3. Кабан дикий - хвіст великий...: повість : друга історія Стефи і Чакалки / І. Андрусяк; худож. С. Сова. - К.: Грані - Т, 2010. - 72 с.: ілюстр. - (Сучасна дитяча проза).
  4. М'яке і пухнасте: поезія / І. Андрусяк; худож. Н. Дойчева. - К.: Грані - Т, 2010. - 71 с.: ілюстр. - (Сучасна дитяча поезія).
  5. Сорокопуди, або Як Ліза і Стефа втекли з дому: дівчача повість / І. Андрусяк; ілюстр. О. Мазур ; обкл. Г. Гінайло. - Л.: Видавництво Старого Лева, 2009. - 137 с.: ілюстр. - (Обережно : дівчатка!).
  6. Стефа і її Чакалка: дівчача повістина / І. Андрусяк; худож. Я. Коломійчук. - К.: Грані - Т, 2007. - 56 с.: ілюстр. - (Сучасна дитяча проза).
  7. Хто боїться Зайчиків: повість-гра / І. Андрусяк; худож. У. Мельникова. - К.: Грані - Т, 2010. - 71 с.: ілюстр. - (Золотий лелека).

Деякі твори для дітей Івана Андрусяка в електронному варіанті можна почитати на сайті письменника.

А послухати, як Іван Андрусяк читає свої вірші на зустрічі з читачами бібліотеки можна у нашому невеличкому відеофрагменті:

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей